Retourneren van een Artikel

Bij Car Fantasy.nl altijd 14 dagen op zicht

U kunt alle artikelen die u bij ons gekocht heeft, tegen bepaalde voorwaarden retourneren. Bij Car Fantasy.nl heb je voor je bestellingen een zichttermijn van 14 dagen. Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken zoals je dat ook in een fysieke winkel zou doen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Mocht u een artikel ontvangen dat door transport beschadigd is dan verzoeken wij u zo spoedig mogelijk  contact met ons op te nemen om dit te melden. 

Wanneer je niet tevreden bent over het artikel, dan kun je het binnen de zichttermijn retourneren. De zichttermijn gaat in op de dag na aflevering.

Car Fantasy.nl hanteert regels voor retourneren. Mocht je de bestelling willen retourneren dan verzoeken we je om het volgende in acht te nemen:

- Zorgt dat de retour binnen de zichttermijn van 14 dagen wordt aangemeld of is teruggestuurd. Graag ontvangen we hiervan een bericht per e-mail info@carfantasy.nl
- Na het melden van uw retourzending heeft u 14 dagen de tijd om er voor de zorgen dat het pakket bij ons retour komt.
- Wij verzoeken je om een volledig ingevuld retourformulier bij uw retourzending (downloaden via de site) te voegen of gebruik te maken van het Europees modelformulier voor herroeping.
- Verstuur uw retour in liefst in een omdoos of extra verpakking zodat het artikel niet beschadigt of breekt. Bij het retoursturen van een beschadigt artikel is een complete restitutie niet mogelijk. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

retouren

Voor een snelle en goede verwerking van het teruggestuurde artikel is het volgende van belang:
- Wij vragen je om een ingevuld retourformulier bij je retour te voegen.
- Stuur je meer dan één pakje terug en heb je maar één retourbon, dan vragen wij je om bij de andere pakjes in ieder geval een briefje te voegen met daarop uw naam, adres en klantnummer.

Na retourontvangst van het product beoordelen wij of het compleet, ongebruikt en onbeschadigd is geretourneerd. In een aantal gevallen zullen we waardevermindering toepassen. Dit wordt per retourzending individueel beoordeld. Voorbeelden van waardeverminderingen zijn:

  • Beschadigde verpakking = 20% waardevermindering.
  • Geen verpakking = 50% waardevermindering.
  • Beschadigd, gebruikt of vies product = 100% waardevermindering.

 

Let op! Wanneer een bestelling ongefrankeerd retour wordt gezonden zullen wij de verzendkosten in mindering brengen van het eventueel te restitueren bedrag. De directe kosten voor het terugsturen van de artikelen komen derhalve voor uw eigen rekening en bedragen bij een standaard pakket € 10,-
De verzendkosten voor het retourneren van grotere artikelen (va. 30kg of groter dan 160 cm) bedragen ongeveer € 35,-

Voor meer informatie verwijzen we je naar onzealgemene voorwaarden.

Retouren via TNT Business point

Je kunt de meeste artikelen (maximaal 30 kg, 150 liter en/of 80 cm) zelf afgeven bij een TNT Business point. Je vindt TNT Business point bij jou in de buurt. Je ontvangt bij het TNT Business point een retourbewijs met daarop een nummer (bewaar dit goed)

Car Fantasy Retouren
Archimedesweg 8
6662 PS Elst (GLD)

Wil je je pakket naar TNT Business point brengen? Je hoeft dan van tevoren geen afspraak te maken. Kijk hier voor de TNT Business point bij jou in de buurt. Wij adviseren u bij afgifte van het pakket op het postkantoor een bewijs van verzending te vragen.

Voor een snellere afhandeling van uw retour vragen wij u voor volgende punten zorg te dragen:

  • het artikel in zo oorspronkelijk mogelijke staat en onbeschadigd te retourneren;
  • alle labels en kaartjes aan het artikel laten zitten mist deze het beoordelen van het producten niet belemmeren;
  • verpak het product in een doos of enveloppe om de indien redelijkerwijs mogelijk originele verpakking om het product te beschermen;
  • vermeld duidelijk het adres van de onze klantenservice;
  • voeg voor een snelle afhandeling van uw klacht en ter verduidelijking van uw klacht een retourformulier in;
  • vraag bij afgifte van uw pakket bij het postkantoor om een bewijs hiervan.

Zelf terugbrengen

Als extra service bieden wij je ook de mogelijkheid om artikelen die je in de Shop Online bij Car Fantasy hebt gekocht in de winkel in Elst te ruilen of te retourneren. In de winkel kun je iets ruilen voor een ander artikel. Wij vragen u de leveringsbon/factuur mee te nemen als je een artikel in de winkel wilt ruilen of retourneren.

Volgens specificaties of naar wens van de klant vervaardigt artikelen kunnen niet worden geruild of geretourneerd.

Let op!Heb je een verkeerd artikel ontvangen, heb je een klacht over een artikel of wil je je geld terug? Dan kun je de artikelen terugsturen naar onze Retourservice.

Terug betaling van het aankoopbedrag

Het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele standaard verzendkosten voor de heenzending, wordt zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding, retourgestort op de rekening waarmee de bestelling betaald is. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Wanneer de consument gebruikmaakt van het herroepingsrecht, en een finaciering via onze website heeft afgesloten dan wordt de financieringsovereenkomst automatisch ontbonden.

Onze openingstijden van de Winkel:

Maandag: gesloten
Dinsdag: 9:00 - 12:30 en 13:00 - 17:30
Woensdag: 9:00 - 12:30 en 13:00 - 17:30
Donderdag: 9:00 - 12:30 en 13:00 - 17:30
Vrijdag: 9:00 - 12:30 en 13:00 - 17:30
Zaterdag: 10:00 - 16:30
Zondag: Gesloten

Verkeerd artikel ontvangen

Controleer of het artikel dat u ontvangt hetzelfde is dat u besteld heeft. Mocht u per ongeluk een ander artikel hebben ontvangen, dan kunt u het kosteloos retour sturen. Om te achterhalen waarom u een ander artikel heeft ontvangen, is het belangrijk dat u op de achterkant van de factuur aangeeft wat de reden van retour is en wat het verschil is tussen de twee artikelen. Vermeld hierbij duidelijk het artikel nummer op de verpakking en stuur het artikel kosteloos naar:

Car Fantasy Retouren
Archimedesweg 8
6662 PS Elst (GLD)

Garantie voorwaarden
Car Fantasy staat garant voor een goede werking van de door haar geleverde producten gedurende de garantietermijn. Bij alle producten wordt de wettelijke garantie termijn gehanteerd. Indien zich tijdens de garantietermijn een defect aan het product mocht voordoen (als gevolg van fabricage- of materiaalfouten), zal deze kosteloos worden gerepareerd of worden vervangen.
Bij een garantie geval kan het product kosteloos worden retour gestuurd. Wanneer u vooraf contact opneemt met n van onze medewerkers dan ontvangt u van ons een antwoordnummer waarmee het product retour gezonden kan worden.

Om uw garantie zo snel mogelijk te kunnen afhandelen vragen wij u een kopie aankoop nota mee te sturen en een volledig ingevuld retourformulier .

De garantie is niet geldig indien het defect is veroorzaakt door een schok of val, misbruik, zand, stof, vuil, vocht of corrosie, lekkende batterijen, verkeerde behandeling, reparaties door onbevoegden of defecten veroorzaakt door het niet opvolgen van de onderhoud- en veiligheidsvoorschriften zoals vermeld in de gebruikershandleiding.

Naast bovengenoemde wettelijke garantie bieden wij minimaal een jaar garantie op de door ons geleverde artikelen. Deze garantie doet niets af aan de hierboven genoemde wettelijke garantie. Deze extra garantie geldt niet voor chroom en gepolijste delen omdat deze niet bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden.

Verwerking van uw klacht

Na ontvangst van uw klacht ontvangt u hierover per mail een bericht naar het bij ons bekende e-mail adres.
U ontvangt binnen 14 dagen na ontvangst van uw klacht per mail een bericht over het verloop van uw ingediende klacht.

Opmerkingen:

* Het retourformulier is een aanvulling en geen uitsluiting van de u wettelijk toekomende rechten.
* De bovengenoemde garantie geldt naast de wettelijke rechten.


Geen antwoord gevonden op uw vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Hier vind u uw retourformulier: (downloaden in PDF)

Laatst bekeken